Ücretsiz öngörüşme için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Randevu alın

Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

Danışanlarımızın bizlere sıkça sorduğu bazı sorulara aşağıda yanıt verdik. Herhangi bir başka sorunuz için bize ulaşabilirsiniz.
01. Bir ayda en fazla kaç kilo verebilirim?
Obez ve yüksek kilolu bireylerde haftalık önerilen kilo kaybı bilimsel olarak 0.5-1.0 kg kadardır. Hızlı ağırlık kaybı yorgunluk, sinirlilik, kabızlık, deride kuruluk, saçlarda incelme ve menstrasyon döngüsünde aksamaya ya da kesilmeye sebep olabilir. Kilo kaybı süresince kişinin sağlığının korunması ve iyileştirilmesi hedeflenmelidir. Yapılan çalışmalarda hızla verilen kiloların daha sonra tekrar kolaylıkla alınabileceği gösterilmektedir.
02. Hamileyken diyet yapabilir miyim?
Sıklıkla bilinenin aksine diyet, oldukça kısıtlı ve yalnızca kilo verimini hedefleyen bir beslenme düzeni değildir. Diyet, vücudun ihtiyacına göre sağlıklı ve yeterli beslenmeyi hedefler. Hamilelik sürecinde annenin ve bebeğin ihtiyaçlarına göre belirlenen bir beslenme düzeni hem anne hem de bebeğin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu süreçte vücudunun ve bebeğin ihtiyaçlarına göre beslenen gebelerin çocuklarının daha sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiği ve yaşam boyu daha sağlıklı bir hayat sürdürdüğü bildirilmektedir.
03. Hamilelik döneminde kilo kaybı önerilir mi?
Annenin kilo durumuna göre gebeliğin ilk üç ayında ağırlık kaybı görülebilir. Fakat sonraki aylarda anne ve bebeğin de ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kilo kaybı önerilmemektedir. Hamilelik dönemi boyunca uygun bir kilo kazanımı için uzman desteği alınabilir.
04. Zayıflama çayları ve detokslar zayıflamaya yardımcı olur mu?
Kilo yönetimi sürecinde asıl amaç sağlığı iyileştirmektir. Zayıflama çaylarının kilo verimi üzerinde etkisi kanıtlanmamıştır. Bilimsel verilere göre çoğu zayıflama çayı karaciğere zarar vererek sağlığı tehdit etmektedir. Vücudun detoksifikasyonu için sağlıklı bir karaciğere ve sağlıklı böbreklere ihtiyaç duyarız. Bunların sağlanması dışında yapılan detoksların hiçbiri sağlık için faydalı değildir. Kilo verimi için en doğru yöntem sağlıklı ve dengeli bir beslenme modelini yaşam tarzına dönüştürmektir. Bu da ancak uzun süreli bir müdahale ile mümkün olabilir.
05. Aç kalmadan diyet yapmak mümkün mü?
Tıbbi beslenme tedavisi kişiye özel olarak sağlıklı ve dengeli bir beslenme modelini içerir. Diyet listeleri bireyin enerji ve besin ihtiyacına göre hazırlanmaktadır. Kalori açısından kısıtlı diyetler kilo veriminde önerilmemektedir. Doğru bir beslenme tedavisinde aç kalmadan zayıflamak mümkündür.